לאילו מוצרים (קרן פנסיה / ביטוח מנהלים / קופת גמל) צריך המעסיק להפקיד כספים עבור העובד ובאיזה סכומים?
ההפקדה תתבצע בהתאם להסכמים קיבוצים, לצווי הרחבה או להסכמים מפעליים החלים על המעסיק. במידה והמעסיק אינו כפוף להסכמים שכאלו, יצורף כל עובד לקופה אותה בחר. במידה והעובד לא בחר קופה, הוא יצורף לקופת ברירת המחדל שנקבעה על ידי המעביד או הארגון היציג או לקופת ברירת המחדל שנבחרה על ידי רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון.
שיעור ההפרשה גם הוא נקבע על-פי ההסכמים הקיימים ובכל מקרה לא יפחת מהשיעורים שנקבעו בצו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק ("צו הרחבה לפנסיית חובה") אשר עומדים כיום על 6% תגמולי עובד + 6.5% תגמולי מעסיק + 6% על חשבון הפיצויים.
האם קיים הסכם קיבוצי או צו הרחבה ספציפי החל על מערכת היחסים בין המעסיק לעובד ובו מוגדרות ההטבות הסוציאליות שמגיעות לעובד?
ישנם הסכמים קיבוציים וצווי הרחבה בענפים וסקטורים מסוימים (כגון תעשיה, חינוך, מלונאות וכו') שבהם מפורטים גם הזכויות בנושאי ההטבות הסוציאליות. במקומות שבהם לא קיימים הסכמים כאלו יעוגנו ההטבות הסוציאליות במסגרת הסכם מפעלי, הסכם אישי או על פי צו ההרחבה לפנסיית חובה.
במידה ולא נחתם הסכם קיבוצי או חוזה עבודה אישי בין העובד ובין המעסיק המגדיר מהן ההטבות הסוציאליות המגיעות לעובד, מה מגיע לעובד?
על פי צו ההרחבה לפנסיית חובה, ישנם שיעורי הפקדה מינימליים המחייבים את המעסיקים החל משנת 2008 . בהתאם להוראות הצו החל מחודש ינואר 2017, שיעור ההפקדות עומד על 6% תגמולי עובד + 6.5% תגמולי מעסיק + 6% על חשבון פיצויים.